Umweltbundesamt

Home > Development of tools to prevent food waste

Cover "Development of tools to prevent food waste" (white text of green background)
Waste | Resources

Development of tools to prevent food waste

Short Version of the Final Report


Food losses and food waste along the food value chain are a central problem not only for moral and ethical reasons, but also from an environmental perspective. The production and processing of food entail serious environmental impacts which could be reduced significantly by lowering food loss rates. Reducing food losses and food waste may as well contribute significantly to climate and to resource protection as the study underlines.

Downloaden
Reihe
Texte | 86/2016
Seitenzahl
131
Erscheinungsjahr
Dezember 2016
Autor(en)
Dirk Jepsen, Dr. Annette Vollmer, Dr. Ulrike Eberle, Jacob Fels, Prof. Dr. Thomas Schomerus
Kurzfassung
2016-12-14_vermeidung-lebensm_ittelabfalle_eng_kurz_fin.pdf
Sprache
Englisch
Andere Sprachen
Deutsch
Forschungskennzahl
3712 32 311
Verlag
Umweltbundesamt
Dateigröße
2511 KB
Preis
0,00 €
Druckversion
nicht lieferbar
Artikel:

Schlagworte:
 Food losses  waste prevention  environmental impacts  Life Cycle Assessment  legal

„Für Mensch und Umwelt“ ist der Leitspruch des ⁠UBA⁠ und bringt auf den Punkt, wofür wir da sind. In diesem Video geben wir Einblick in unsere Arbeit. 

Umweltbundesamt

Kontakt

Wörlitzer Platz 1
06844 Dessau-Roßlau
Bitte richten Sie Ihre Anfragen ausschließlich über das Kontaktformular "UBA fragen" an uns.
Infolge der großen Anzahl von Anfragen kann es bei der Beantwortung zu Verzögerungen kommen. Wir bitten um Verständnis.

Quelladresse (zuletzt bearbeitet am 18.01.2017):https://www.umweltbundesamt.de/publikationen/development-of-tools-to-prevent-food-waste?rate=GCXg5w00I4BzBZSknbUcsifRX4obZ5ezWCrGTf3KizY